dijous, 10 de març del 2016

Formats d'arxiu gràfic

Un format gràfic defineix la manera com es guarda una imatge i tota la informació relacionada amb ella. Cada format té avantatges i inconvenients. els més freqüents són:

Windows bitmap: Format de Windows, és un format de imatges per a bits, s'utilitza per imatges de baixa calitat i moltes companyies les utilitzen per el patrocini dels seus productes. Permet 16,7 milions de colors i qualsevol aplicació es capaç de reconèixer-lo.

GIF: És un format molt utilitzat en Internet, tant per imatges com per animacions com per a gràfics.  Una imatge GIF pot contenir des de 2 a 256 colors, però les imatges que s'obtenen amb aquest format són molt petites.

TIFF: És un format d'arxiu informàtic utilitzat en imatges panoràmicas i en tercera dimensió (3D)


JPEG:
 És un format d'arxiu, es el format d'imatges més comú, utilizat per les càmaras fotogràficas digitals i altres dispositiu de captura d'imatges. S'utilitza per a reduïr el tamany dels arxius d'imatges.


PNG: Aquest format lliure de patent és el substitut del GIF i també permet guardar les imatges amb una major profunditat de contrast.

RAW:  Format digital de les càmeres de gamma alta. També es coneix com el negatiu digital. necessita un programari per processar-lo.


   

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada